26 Ocak 2015 Pazartesi

Prison Architect Rehber - Elektrik Sorunu


Bugünkü rehberimizde Prison Architect'te en çok karşılaşılan sorunlardan biri olan elektrik sorununu çözmeye çalışacağız. Hapishanemize elektrik şebekesi çekerken dikkat etmemiz gereken birkaç önemli husus var. Bu makalede bu hususlara değineceğiz.

Öncelikle elektirk için hapishanemize bir güç istasyonu koymamız gerekiyor. Ama güç istasyonu koymak bizim gerekli olduğumuz elektirk ihtiyacını karşılamayacaktır. Bundan dolayı güç istasyonunun kenarlarına kapasitör takmalıyız. Ne kadar kapasitör takarsak o kadar çok elektrik elde ederiz. Yani 1 tane kapasitör takmakla 5 tane kapasitör takmak arasında çok büyük fark vardır.

Gelelim diğer sorunumuza güç kaynağı koyduk kapasitör taktık fakat hala gerekli olan enerjiyi karşılayamıyoruz ve elektrik atıp, kendini kapatıyor ve hapishanemiz elektriksiz kalıyor. Öncelikle şunu söylemem gerekiyor. İki adet güç istasyonu kablo çekilerek birleştirilemez. Çünkü bunlar kısa devre yapıyor. O yüzden iki ayrı güç istasyonu koyup, ikisindende ayrı ayrı kablolar çekmeliyiz. Örneğin hapishanenizin alt tarafına ve üst tarafına olmak üzere iki adet güç kaynağı koyun. Gerekli olan kapasitörleri yanlarına yerleştirin ve bu güç kaynaklarından ayrı ayrı kablolar çekin. Böylelikle kablolar birbirine karışmaz.

Bu yazımızda elektrik sorununa değindik. Detaylı bir şekilde elektrik sorunu nasıl çözülürden bahsettik eğer eksiklerimiz varsa yorum olarak yazabilirsiniz veya Facebook sayfamıza sorabilirsiniz. Başka bir rehberle görüşmek üzere kendinize iyi bakın.

4 yorum:

  1. peki ışıklara nasıl elektrik veriyoruz

    YanıtlaSil
  2. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  3. elektirk kablosunu ya da jeneratörü koyunca x çıkıyo üstünde ve hatalı diyor çözümü nedir. sürekli aynı hata

    YanıtlaSil